Goed zien, goed leven

Goed zien verhoogt de kwaliteit van leven, maar wat nu als die kwaliteit niet meer mogelijk is, of er niets moois meer te zien is?

Gelukkig valt dat allemaal nog wel mee, maar om het niet uit de hand te laten lopen hebben wij er voor gekozen om een zo duurzaam mogelijk bedrijf te zijn.

Hoe ervaar je dat bij ons?

Wij zijn op zoek naar de meest duurzame brillenmerken die er zijn. Dat is niet gemakkelijk, maar gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die net als wij vinden dat het allemaal milieu vriendelijker kan. Zo hebben we monturen gemaakt van ge-upcyclede visnetten, houten monturen, monturen gemaakt van gerecycled metaal en bijvoorbeeld ook bio-based kunststof. Deze merken halen wij graag in huis en geven ze de ruimte en aandacht die ze verdienen.

Daarnaast hebben we een interieur gemaakt van duurzame, eerlijke materialen, zamelen we gebruikte brillen in voor hergebruik in landen waar het niet zo makkelijk is om een goede bril te kunnen betalen, gebruiken we zo min mogelijk papier, scheiden we ons afval zo veel mogelijk, komen we op de fiets naar ons werk en kopen we energie in bij [Vandebron]. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan een duurzame wereld.

Duurzaam ondernemen: trend of hype?

“Ik vind dat je alles moet doen om de aarde leefbaar te houden”, zegt Hans. “Ik heb geleerd dat als je wilt dat anderen dat ook doen, je zelf het goede voorbeeld moet geven.”

Hans legt alle veranderingen in of aan zijn winkel consequent langs de duurzame meetlat….

Benieuwd naar onze winkel, werkwijze en/of collectie?