Lenzen

Lastige ogen? Kom maar op!

Contactlenzen zijn er in heel veel verschillende soorten en vooral ook maten en wij leveren ze allemaal. Onze werkwijze is niet verkopen waar we het meeste aan kunnen verdienen, maar bespreken, meten en berekenen welke lenzen voor jouw ogen en specifieke toepassingen het meest geschikt zijn. De afgelopen decennia hebben we geleerd dat dit de meest tevreden klanten oplevert en daar doen we het voor.

Wij zijn als een van de weinige contactlensspecialisten in de wijde omgeving van Breda, gespecialiseerd in lastige ogen. Door onze expertise hebben we al heel veel blije lensdragers afgeleverd die elders vast liepen.

Heb jij ook van die lastige ogen waarbij standaard lenzen niet gaat werken? Maak eens vrijblijvend een afspraak. Wij werken op “no cure, no pay” basis.

Zachte lenzen

Een zachte lens kenmerkt zich door zijn flexibele vorm. Dit komt omdat het kunststof materiaal, waar een zachte lens van gemaakt is, als een soort spons werkt. Zachte lenzen worden beschouwd als de meest comfortabele lenzen, maar dit is niet altijd waar. Waarom dit zo is leg ik je graag in de winkel uit. Het gaat te ver om dat hier allemaal te noteren. Het type zachte lens wordt vaak vernoemd naar de vervangfrequentie. Zo zijn er; dag-, week-, twee wekelijkse-, maand-, kwartaal- en halfjaar lenzen. Welke lenzen voor jou het meest geschikt zijn hangt sterk af van de bouw van je ogen, hoe vaak je de lenzen wilt dragen en onder welke omstandigheden de lenzen gedragen worden.

Vormstabiele lenzen

Vroeger werden deze lenzen harde lenzen genoemd. Die benaming heeft een negatieve lading wat zeer onterecht is. De vormstabiele lens wordt vaak toegepast bij een buitenstandaard formaat hoornvlies (waar de lens op geplaatst wordt), of sterkten die niet, of nauwelijks worden aangeboden in zachte lenzen. Het grote voordeel van vormstabiele lenzen is dat dit altijd maatwerk lenzen zijn die veel nauwkeuriger aangepast kunnen worden dan zachte lenzen. In het gebruik zijn vormstabiele lenzen bijna altijd goedkoper dan zachte lenzen. Wij werken met de allernieuwste aanmeet- en berekenmethode waardoor het comfort van vormstabiele lenzen erg hoog is.

Nachtlenzen

De term nachtlenzen is niet helemaal wat het zegt. Okay, je draagt de lenzen ’s nachts, als je slaapt, maar het heeft op dat moment niets met kijken te maken. Nachtlenzen is een systeem wat wij orthokeratologie noemen.

Het werkt als volgt: Nachtlenzen vervormt de kromming van je hoornvlies op een dusdanige manier dat je hierdoor zonder lenzen of bril normaal scherp kan kijken. We meten de exacte sterkte van je ogen en tot op de nanometer de kromming van je hoornvlies. Met deze combinatie kan je berekenen welke “afwijking” de kromming van de lens moet afwijken ten opzichte van de vorm van je hoornvlies. Door ’s nachts de lenzen te dragen tijdens het slapen drukken de oogleden de lens tegen het hoornvlies waardoor de juist berekende vervorming optreedt.

Inmiddels hebben we zo’n 15 jaar ervaring met nachtlenzen. Nachtlens gebruikers zijn zeer tevreden over het comfort en de behaalde gezichtsscherpte. Als je nachtlenzen wilt, koop je geen “stukjes plastic” maar je betaalt voor het gebruik van het systeem. Dat houdt onder andere in dat je verplicht 2x per jaar op controle moet komen, wij de lenzen automatisch ieder jaar vernieuwen en dat je een document ondertekent waarbij je aangeeft je te houden aan het protocol wat hoort bij orthokeratologie. Dit lijkt nu wel heel dramatisch, maar valt in de praktijk heel erg mee. Het is een omkeerbaar proces, met andere woorden: als je stopt met het gebruik van nachtlenzen komt je hoornvlies gewoon in zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Sportlenzen

Er zijn geen speciale sportlenzen, maar de meeste lenzen zijn geschikt om mee te sporten. Het hangt wel een beetje af van het soort sport. Zo zijn nachtlenzen de ideale lenzen voor zwemmers en andere watersporten. Zachte lenzen zijn het meest geschikt voor contactsporten zoals voetbal, hockey of basketbal en vormstabiele lenzen zijn weer beter geschikt voor sporten waarbij je heel scherp moet kunnen kijken, zoals bijvoorbeeld schietsport of boogschieten o.i.d.

Kortom heel veel mogelijkheden waarvan er vast wel eentje bij jou past!

eyewellness lens

De eyewellness® lens leasemodule is een soort lease contract voor je contactlenzen. Voor het vaste maandelijkse bedrag dat je per automatische incasso betaalt, ontvang je naast de lenzen en de contactlensvloeistoffen, de oogcontroles en ook het risico op breuk en verlies valt binnen het systeem.

Voordelen eyewellness lens

Het eyewellness® lens leasemodule biedt diverse voordelen voor de lensdrager:

  • Door maandelijks een vast bedrag te betalen middels automatische incasso wordt de betaling van je lenzen en vloeistoffen gelijkmatig verspreid.
  • Wij houden je op de hoogte wanneer de lenzen vervangen moeten worden.
  • Specialisten van eyewellness berekenen jouw ideale lens. Je draagt hierdoor de beste lenzen toegespitst op jouw sterkte, gebruikerspatroon
    en ogen.
  • We garanderen maximale veiligheid voor je ogen, door regelmatige controle van lenzen en van ogen in combinatie met tijdige vervanging van de lenzen.
  • Mocht er iets gebeuren met je lenzen* zijn er geen bijkomende kosten.
  • Je eigen spaartegoed en specifieke acties kunnen op mijn eyewellness worden gevolgd. Hier kun je ook nieuwe lenzen bestellen en online (controle)afspraken inplannen in de agenda.
  • *Voor enkele lenstypen gelden afwijkende voorwaarden.

Wil je graag lenzen laten aanmeten?