Al meer dan 30 jaar een begrip in Breda

In 1985 is Piet van der List, de vader van Hans, als zelfstandig opticien begonnen in het pand Haagsemarkt 30 (waar nu Pol’s patisserie & ijs gevestigd is) onder de naam “van der List optiek”. De winkel groeide al snel, zodat Hans in 1990 gevraagd werd om mee te komen werken. De jaren daarvoor heeft Hans ervaring opgedaan bij optiekwinkels in Roosendaal, Amsterdam en Dordrecht en heeft de 4 jarige MBO opleiding tot opticien afgerond.

Later ging hij verder met de, toen nog, 4 jarige opleiding tot contactlensspecialist. In 2000 ronde hij de HBO opleiding optometrie af en zo is hij een van de weinige personen uit de optiekwereld die alle disciplines in huis heeft.

De winkel

De winkel groeide gestaag waardoor het pand te klein werd. Haagsemarkt 21 was de ideale locatie om de winkel vergroot voort te zetten. In 2005 werd de oversteek gemaakt na een grondige verbouwing waarbij het interieur een unieke uitstraling kreeg in basic duurzame materialen met een industriële look and feel. Dit tijdloze interieur was zijn tijd ver vooruit waardoor het nog steeds trendy en modern oogt. In 2012 werd de oogmeetruimte achter de winkel flink uitgebreid.

Duurzaamheid heeft altijd al de interesse van Hans gehad en hij heeft bij het ontwerpen van de oogmeetruimte zelf potlood en papier gepakt en een ontwerp gemaakt waarbij er zo veel mogelijk ecologisch gebouwd moest worden. Hierdoor kregen de meetruimtes de stoere industriële, maar toch warme uitstraling. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een full service optiekbedrijf waar niets te gek is en alles kan. Eyewellness is de kern van de hele bedrijfsvoering. Zorg voor de best mogelijke kijkoplossing voor elke klant. Geen zorg, maar wellness en wie wilt dat nu niet?

Benieuwd naar onze winkel, werkwijze en/of collectie?