Carven

Carven, is een wereldwijd high-end fashion merk.  Een begrip in de modewereld, met een eigen kleding-, tassen- en parfumlijn. In 2016  startte men ook met  Carven Eyewear. Monturen van dit Franse modehuis kenmerken zich door zijn strakke, iet wat classic tijdloze uitstraling. Een stijl om klasse uit te stralen, maar niet om op te vallen.

Coblens

De monturen van het Duitse merk Coblens zijn overwegend gemaakt van titanium en de collectie is erg afwisselend. Dit komt omdat elke collectie zijn eigen verhaal verteld. Zo zijn er monturen met als inspiratiebron het vliegveld van Berlijn, de Duitse snelweg en een fantasiewereld. Uiteindelijk blijven de collecties verbonden door de materiaalkeuze van titanium en de overwegend neutrale kleuren zoals goud, zilver en zwart.

Cutler and Gross

1969 Knightsbridge – Londen. Daar begon het. Het Britse creatieve duo Cutler en Gross startten een brillen lijn. Het gevolg was een serie Iconische modellen als de Paul Smith en de Kingsman. (Check Colin Firth die de Kingsman draagt in  film The Secret Service.) Engelse sophisticated monturen voor wie durft.

Dick Moby

Dit Amsterdamse merk heeft zijn oorsprong in het surfen en is misschien wel het meest duurzame monturenmerk wat we hebben. Het heeft hele draagbare trendy monturen in vooral natural kleuren.

Dieter Funk

Dieter Funk is de grondlegger van het label FUNK. Duurzaamheid zit in het DNA van dit Duitse bedrijf: een Klimaatvriendelijk hoofdkantoor, gerecycled kunststof, lokale productie, repareren in plaats van weggooien en een hart voor vintage, handarbeid, kwaliteit en transparantie.

Dutz

Oranje is dé kleur van dit oer Nederlandse monturenmerk, dat inmiddels verkrijgbaar is in 32 landen. Ook bij ons, omdat het een heel betaalbare anders dan anders collectie is zonder gedoe. Dutch Design

Eco

De Eco monturen worden allemaal gemaakt van gerecyclede en biologische materialen. Uniek is ook dat bijna elk montuur een bijpassende zonneclip heeft. Voor iedere verkochte bril plant Eco een boom voor een betere wereld.

Etnia Barcelona

Een explosie van creativiteit. Aparte modellen en opvallend veel kleurgebruik, maar zeer draagbaar en een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

George Gina &Lucy

Het Duitse label George Gina & Lucy richt zich op de jonge fashionista. In deze collectie vind je de hedendaagse stijl en actuele modekleuringen terug. Altijd voorzien van veel details en een hoogwaardige afwerking.

Komono

Een populair geprijsde en hippe collectie welke geschikt is voor jong en oud. Een deel van de collectie is geproduceerd met gerecyclede materialen

Lamarca

Kleurrijk, poëtisch, spannend, stijlvol en origineel maar zeer draagbaar.
Geweldige kleurcombinaties samengebracht door uniek ambacht. Precies waar de Italianen goed in zijn.

Look

Klassieke monturen in een modern jasje. Zie jij jezelf met een elegante, tijdloze bril? Maak dan jouw look compleet met een montuur van LOOK.

Markus-T

Markus Temming is de grondlegger van dit prachtige duurzame titanium monturenmerk. Door van ontwerp tot en met productie in eigen huis te houden en geen voorraden aan te leggen zorgen ze voor een zeer duurzaam en technisch hoogwaardig product. De monturen zijn anti-allergeen, sterk, behouden vorm en zijn ultra licht. Kwaliteit zonder compromis. 

MonkeyGlasses

De kern van dit merk is “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Alle monturen worden duurzaam geproduceerd met een Scandinavische mentaliteit om respect voor mens en milieu te hebben. Leuk om te weten: de naam is ontleend aan een oerang oetang reservaat in Indonesië, wat financieel wordt gesteund door de procucenten.

Neubau

Vernoemd naar de trendy Weense wijk. Het Oostenrijkse merk is behalve Urbain ook zeer duurzaam.
De kunststof monturen worden gemaakt met een biologische olie van de wonderboom en/of gerecycled titanium metaal.

Neon Berlin

Neon Berlin staat voor nieuwe technologieën. Dit Berlijnse bedrijf produceert alleen maar 3D geprinte monturen. Een uitstraling welke tussen een metalen- en kunststof montuur in zit, tijdloos is en een strak design.

Prodesign Denmark

Prodesign Denmark staat ​​bekend om de comfortabele en stijlvolle brillen. Ze blijven trouw aan het Deense design-erfgoed met de focus op functionaliteit, strakke lijnen en goed vakmanschap. 

Rodenstock

Het Duitse Rodenstock maakt al 140 jaar monturen, zonnebrillen en brillenglazen voor veeleisende liefhebbers van kwaliteit en stijl. Ontworpen en gemaakt met de spreekwoordelijke “Deutsche grundlichkeit”.

Scotch&Soda

Het Amsterdamse merk Scotch & Soda ontwerpt al jaren authentieke out off the box hippe kleding.  Sinds 2020 Is er ook een herkenbare Scotch & Soda brillen lijn: Hip en trendy, groot en grof

Silhouette

De ontwerpers van het Oostenrijkse Silhouette hebben een duidelijke filosofie. Een bril mag nooit overheersen, het gezicht van de drager is belangrijker dan de bril. Dat leidt keer op keer tot mooie minimalistische ontwerpen die terug gebracht zijn tot de essentie en waarbij kwaliteit en draagcomfort een hoofdrol spelen. ‘less is more’.

Simple

Mooie, stijlvolle, iconische monturen uit het fantastische Parijs. Modieuze metalen en kunststof monturen met een knipoog naar de jaren 80/90.

Tree Spectacles

De monturen van Tree Spectacles zijn een schitterende combinatie van Italiaans design en Japans vakwerk. De frames zijn ontworpen en ontwikkeld in Italië, maar vervaardigd in Japan. 

Woow

Houd je van opvallende brillen, assertieve vormen en kleurstellingen, dan is de collectie van Woow iets voor jou! Maak een statement door jouw eigen woow-effect te creëren.