• Oogmeting

Eerst vragen dan meten

Voor er met de oogmeting begonnen wordt nemen we altijd eerst even de tijd om met je te praten om te achterhalen wat wij voor je zouden kunnen betekenen. Dit noemen de we anamnese, of wel wat is je zichtprobleem?

Let op: kinderen tot en met 8 jaar die nog nooit gemeten zijn MOETEN eerst gezien worden door een orthoptist of oogarts. Vraag hiervoor een verwijs bij je huisarts.

De oogmeting die daarna volgt kan je in grofweg 3 verschillende categorieën in delen:

3 categorieën

De refractie

Dit is een oogmeting waarbij bepaald wordt welke sterkte je nodig hebt om optimaal te kunnen zien. Hierbij wordt ook gekeken naar de samenwerking van beide ogen. De opticien voert deze meting uit.

Het aanmeten van contactlenzen

Naast de refractie zijn er voor het bepalen van de ideale contactlenzen meer specifiekere metingen nodig, zoals de bolling van het hoornvlies, de diameter van het hoornvlies en de gezondheid van de voorzijde van het oog. De contactlensspecialist voert deze meting uit.

Een optometrisch onderzoek

Hierbij wordt er onderzoek gedaan naar de gezondheid van de ogen. Dit kan zijn omdat er specifieke klachten zijn, of omdat je huisarts hier om vraagt, maar het kan ook zijn dat de opticien of contactlens-specialist twijfelt aan de gemeten waarden. Is de oorzaak van het probleem gevonden dan kan er een gericht advies gegeven worden om van de klachten af te komen. Vaak bespaart dit een bezoek aan de oogarts. De optometrist voert het onderzoek uit.

Wil je ook de eyewellness oogmeting 2.0 ervaren?

© Copyright - Hans van der List eyewellness | KvK 20048449 | BTWnr. NL001670835B80