• Brilglazen

Welke brillenglazen passen bij jou?

Brillenglazen zijn er in onvoorstelbaar veel verschillende variaties. Welke brillenglazen voor jou goed genoeg zijn hangt af van vele factoren. Het klinkt logisch, maar in alle gevallen is het natuurlijk de bedoeling dat je er beter mee kunt kijken dan zonder bril. Een paar voorbeelden van mogelijkheden die in je brillenglas verwerkt kunnen worden zijn: sferische-, cilindrische-, multifocale-, prismaglazen, of allemaal tegelijk. Het is allemaal mogelijk en sterktes zijn zo goed als onbeperkt in plus en min te verkrijgen. De opticien of optometrist bepaalt samen met jou welke variant voor jou van toepassing is.

Glas is toch gewoon glas?

Tegenwoordig worden verreweg de meeste brillenglazen gemaakt van kunststof in plaats van glas, maar hier zijn weer diverse verschillende soorten in verkrijgbaar. Deze variaties bepalen onder andere de dikte van de glazen, de breukgevoeligheid en de krasbestendigheid. Mineraal, ofwel glas komt steeds minder vaak voor, maar heeft wel de meeste krasbestendigheid van alle brillenglazen. Ook in glas is weer variatie in de dikte van de glazen mogelijk.

Alle kleuren van de regenboog op sterkte

Heb je moeite met verzien? Of juist nabij kijken? De zo genaamde enkelvoudige glazen zijn dan prima oplossingen.Heb je van beide last dan is een multifocaal of bifocaal glas een prima optie. Alleen al voor multifocale glazen zijn er vele varianten mogelijk. Hierbij kan je simpel vaststellen: hoe goedkoper hoe simpeler (lees ouderwetser) het multifocaal design is.

Voor de meest comfortabele kijkoplossing zijn gepersonaliseerde glazen dé oplossing, maar dan betaal je wel wat meer. Laat je uitgebreid voorlichten met verschillende voorbeelden op ons grote flat screen beeldscherm in de winkel.

Dus voor elke toepassing is er een glas beschikbaar

Voor zonnebrillen of sportbrillen zijn er eigenlijk geen beperkingen meer in de mogelijkheden. Van een standaard bruin of groene kleur, tot verschillende kleuren door elkaar, of zo genaamde dégradé (boven donker, onder lichter), spiegelcoatings in de meest spectaculaire kleuren, contrast verhogend, gepolariseerd, of meekleurende glazen. Bedenk het maar en het is mogelijk en dat uiteraard ook allemaal op sterkte.

Beeldscherm brillen

Computerbril, beeldschermbril, bureaubril of een variabele leesbril is allemaal hetzelfde. Deze specifieke kijkoplossing voor vooral zittend werk aan een bureau is een goede oplossing als je leesbril of multifocale bril niet voldoet. Laat je vooraf hier goed over voorlichten. Vaak betaalt de werkgever, in het kader van de ARBO wetgeving, (een deel van) de kosten.

Benieuwd welke brilglazen bij jou passen?

© Copyright - Hans van der List eyewellness | KvK 20048449 | BTWnr. NL001670835B80